دوره معماری

دوره معماری، دوره خلاقیت محور است که در آن علاقمندان با ایده خود بسته به محیط مد نظر خود یک بنای جدید را طراحی کرده و ماکت آن را می سازند. 

دوره معماری نزدیک ترین دوره به یک دوره ی دانشگاهی است و شما پس از گذراندن این دوره اصول اولیه لازم برای تبدیل به یک معمار شدن را فرا می گیرید.

معماری چیست؟

هر رشته دانشگاهی به صورت بنیادی باید براساس اهداف و نیازهای مشخصی شكل‌ گیرد تا بتوان در طی آن متخصصان و افرادی را آموزش داد و تربیت كرد كه بخشی از نیازهای جامعه را برآورده سازند.عوامل گوناگونی در شكل‌گیری هدف یا اهداف آموزشی هر رشته مؤثر است كه یكی از مهم‌ترین آن‌ها، نیازهای عینی و ملموس جامعه است، به‌نحوی كه می‌توان اظهار داشت بسیاری از رشته‌های دانشگاهی در دنیای معاصر براساس نیازهای موجود یا آتی جامعه شكل می‌گیرند یا توسعه می‌یابند.گسترش روزافزون تقسیم كار و انواع فعالیت‌های اجتماعی غالباً موجب ایجاد تخصص‌ها، رشته‌ها و گرایش‌های جدید دانشگاهی می‌شود كه در زمینه معماری نیز چنین شده است و از حدود چهار سال پیش معماری از كارشناسی ارشد پیوسته به كارشناسی و كارشناس‌ارشد ناپیوسته با گرایش‌های متفاوت تغییر یافته است و به این ترتیب كسانی كه در دوره كارشناسی ارشد در حوزه معماری فارغ‌التحصیل می‌شوند در زمینه یك گرایش تخصصی تحصیل خواهند كرد و از این لحاظ نسبت به گذشته پیشرفت قابل ملاحظه‌ای حاصل شده است.

بخش های معماری

معماری و ماکت سازی

در این بخش سعی بر آن است تا با قراردادن هدف ماکت سازی و برگزاری مسابقات، دانش آموزان طرحی با موضوع دلخواه طراحی کنند. در ضمن این طراحی، به دانش آموزان مواردی چون ترسیم مدارک معماری(پلان، نما، مقاطع، پرسپکتیو و… )، درک مقیاس و قدر فضایی، دیدگاه هنری و حفاظت محور به موضوع، دیدگاه معماری پایدار در راستای حفظ محیط زیست، درک سازه و تکنیک ساخت، نحوه چیدمان فضایی و معماری داخلی،و یادآوراه‌ها(متناسب با موضوعی پیشنهادی از دانش آموز) و … آموزش داده می‌شود.

آجرپینی

در طرح درس این گرایش، بر آن بودیم تا دانش آموزان در غالب فرایند عملی، مبانی اولیه گرایش معماری را آموزش ببنیند. به همین منظور تعدادی مشخصی آجر (100 تا 150 عدد) در اختیار هر گروه قرار میگیرد تا با ساخت یک یادمان، المان، مبلمان شهری و… با تکنیک ساخت این متریال ارزشمند در مقیاس واقعی، تجربه‌ی ساخت کسب نمایند. از اهداف مهم این گرایش میتوان به اهمیت کارگروهی و درک متقابل دانش آموزان از این فعالیت، آشنایی دانش آموزان با مواد و مصالح و تجربه‌ی ساخت، درک بهتر مقیاس، درک بهتر ایستایی و سازه و …. اشاره کرد.